Mersin’de 15 Ağustos’ta gözaltına alınan 14 kişi dün adliyeye sevk edildi. 3 kişi “Örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla tutuklanırken, 4 kişi savcılık tarafından, diğer 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Mersin’de 15 Ağustos’ta çok sayıda eve yapılan baskın sonucu gözaltına alınan 14 kişi dün emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. “Örgüt üyesi” oldukları ve “Örgüt propagandası” yaptıkları iddiası ile çıkarıldıkları savcılık tarafından ifadeleri alınan HDP İl yöneticileri İlhami Yurtsever ve Nasih Çetinkay, Serkan Şahin, Murat Polat serbest bırakılırken, HDP İl Başkanı Sevgi Aktaş, HDP İl yöneticisi Mehmet Koçak, Ferhat Bişgin, Dilan Hazar, Halil İbrahim Sinelen, Salih Bağırnıyanık ve ismi öğrenilmeyen bir kişi adli kontrol şartıyla, Saim Karasu, Fatma Yıldız ve Ramazan Gezici’yi sosyal medya paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.
Adli kontrol ile 1.Sulh mahkemesine sevk edilenleri hakim adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, Saim Karasu, Fatma Yıldız ve Ramazan Gezici’nin sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle “Örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklandılar. Tutuklanan Mersin Cezaevine götürüldüğü öğrenildi.
Diğere yandan 15 Ağustos günü gözaltına alınan Kadri Beştaş, yakında ek gözaltı kararı verildi.