EMEP Mersin Íl Başkanı Taşçı, “Partimiz Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen partimizin barışçı düşüncelerini sosyal medya aracılığı ile paylaştığı için gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Savaşı değil barışı savunmak düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Bu asla terörü desteklemek değildir” dedi.
Emek Partisi Mersin İl Örgütü bugün öğle saatlerinde yaptığı basın açıklamasında sosyal medya operasyonlarına tepki gösterdi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Emek Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Türkmen’e dikkat çekilen açıklamada il başkanı Mehmet Tașçı, Türkmen şahsında barışı talep eden ve tutuklananların serbest bırakılması çağrısında bulundu.
“15 Temmuz 2016’dan bu yana ülkeyi OHAL ve KHK’lerle yöneten AKP iktidarı ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale sokmuş bulunmaktadır” diyerek konuşmasına başlayan Taşçı, “Kendisine muhalif olan kesimleri dayanaksız, delilsiz, hukuksuz şekilde teröristlikle suçlayarak toplumu kamplaştırma ve birbirine karşı düşmanlaştırma politikalarına 16 yıllık iktidarı boyunca ara vermeksizin devam etmektedir. Halkın seçtiği temsilcileri hukuksuz, delilsiz şekilde ikitelli escort suçlayarak tutuklayan, kendi politikalarını benimsemeyen on binlerce çalışanı işten atan, insanca yaşamak isteyen işçi ve emekçilerin taleplerine kulak tıkayarak OHAL’ in işçi ve emekçililerin direncini kırmak, grevlerini yasaklamak için olduğunu sermaye temsilcilerine (işverenlere) açıkça söylemekte sakınca görmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Öyle ki ülkede barış olsun, sorunlarımız demokratik barışçıl yollarla karşılıklı diyalogla çözülsün demek, işsizim, açım demek suç olarak kabul edilmekte. Adeta akıl tutulması bir durumla karşı karşıyayız’” dedi.
“Komşularla sıfır sorun söylemleri, içeride gerginlik ve kamplaştırma, dışarıda savaşı ilke edinen bir politikaya dönüşmüş ve ülkeyi Orta Doğu’da içinden çıkılmaz bir bataklığa sürüklemiş durumda” diye belirten Taşçı, “Ülkeyi OHAL ve KHK’lerle yönetme, tek parti- tek adam yönetimi için atılan adımlara SuriyeAfrin bölgesine operasyon düzenleyerek savaş hali uygulamaları ile OHAL’ i kalıcı hale getirmek istemektedir. Bu baskıcı yönetim anlayışına karşı olan tüm kesimleri korkutarak sindirmeye çalışıyor. Bana karşı olanı ezer geçerim diyerek savaşın toplum üzeride ki olumsuz etkilerini açıklamak isteyen, buna dair görüşlerini çeşitli yollarla kamuoyuyla paylaşmak isteyenler gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya kalıyor. TTB Genel Merkez yöneticileri sağlıkçı olmanın gereği olarak sorunların savaşla değil barışçıl yollarla çözülmesini kamuoyuyla paylaştığı için gözaltına alındılar” diye konuştu.
“İşçi ve emekçilerin partisi olan partimiz Emek Partisi her zaman ülkede ki sorunları barışçıl yollarla çözümünü savunmuş, bunu bulunduğu her platformda açıkça savunmuştur” şeklinde belirten Taşçı devamında şu ifadeleri kullandı: “Partimiz Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’ de partimizin bu barışçı düşüncelerini sosyal medya aracılığı ile paylaştığı için gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Savaşı değil barışı savunmak düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Bu asla terörü desteklemek değildir. Ülkemizin olağan koşullara dönmesi, hukukun ve adaletin egemen olması, toplumu kamplaştırma politikalarından uzaklaştırmak, kardeşliğin, özgürlüğün olduğu, işçi ve emekçilerin örgütlenmesinin önündeki engelleri kaldırmak için, bir arada kardeşçe yaşamak için barış ortamına ihtiyacımız var. Bu nedenle biz her zaman olduğu gibi bundan sonrada barışı savunmaya devam edeceğiz. Sosyal medyada barışçıl görüşlerini paylaştıkları için gözaltına alınanlar ve tutuklanan Genel Başkan yardımcımız Mehmet Türkmen şahsında barışı talep eden ve tutuklananlar serbest bırakılmalı. Emek Partisi olarak kutuplaşma ve gerginlik politikalarına karşı bölgede barış , ülkede demokrasi diyoruz”