Mezitli İlçesi Davultepe Mahallesi’nde sanayi sitesi için kesilmek istenen 60 bin narenciye ağacının bulunduğu tarım arazilerinde incelemede bulunan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “Eğer bu ağaçları keserseniz, büyük bir yanlış yaparsınız. Halka ihanet etmiş olursunuz” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi’nde sanayi sitesi için kesilmesi planlanan 60 bin narenciye ağacının bulunduğu tarım alanını ziyaret etti. HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Mersin Yerel Yönetimler Eşsözcüsü İhsan Derinöz ve Ekoloji Komisyonu üyelerinin bulunduğu heyet, bahçe sahipleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. İncelemede bulunan heyet, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
İncelemeler sonucunda HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, son 18 yıl içerisinde Mersin genelinde 600 bin dönümden fazla bir alanın yok edildiğini söyledi. Son olarak Davultepe’deki alanın da “acele kamulaştırma” ile birinci sınıf tarım arazisiyken sanayi bölgesine dönüştürüldüğünü dile getiren Turan, “Burada atadan, dededen yüzlerce yıldır toprağı işleyen insanlara köle muamelesi yapmaktır. Toprağını bırak git demektir. Bu topraklar aynı zamanda geleceğimizdir. Bütün halkımızın geleceği meselesidir” dedi.
Bir takım rant odakları lehinde tarım arazilerinin istimlak edilmek istendiğine dikkat çeken Turan, “Eğer bu ağaçları keserseniz büyük bir yanlış yaparsınız. Halka ihanet etmiş olursunuz. Burası Toprak Korumu Kulundan kıraç arazi diye geçirilmiş. Burası birinci sınıf tarım alanı. Burayı kıraç alındır, diyerek buraya organize sanayi bölgesi yapmasının tek izahı olabilir; o da yeşil düşmanlığıdır. Gerçekten sanayi bölgesi ihtiyacı varsa o alanı tarım alanı olmayan bir yere yapsınlar” ifadelerini kullandı.