DAD Mersin şubesi Seyit Rıza ve arkadaşlarını andı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Mersin Şubesi, Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 80’inci yıldönümünde anma etkinliği düzenledi. Anmada konuşan DAD Mersin Şube şube başkanı Pir Mehmet Seyitalioğlu, “Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgür ülke haline dönüşmesi için Dersim ve benzeri katliamlarla yüzleşmesi gerekiyor” dedi.

received_1477615245685809
İdam edilişlerinin 80’inci yılında Seyid Rıza, oğlu ve arkadaşları Türkiye ve Avrupa’da çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Mersin’de de DAD Mersin Şubesi tarafından, Eğitim Sen Mersin Şubesi’nde anma etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe STK temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

 

Çerağın uyandırıldığı, gülbangın okunduğu anmada konuşan, DAD Mersin şube başkanı Pir Mehmet Seyitalioğlu, Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam ediliş sürecine dikkat çekerek “Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgür ülke haline dönüşmesi için Dersim ve benzeri katliamlarla yüzleşmesi gerekiyor” dedi.

 

Pir Seyitoğlu’nun ardından eğitimci şair Hıdır Acar Dersim Katliamı üzerine yazdığı şiirlerini okuması ve sanatçı Diyap Ağa’nın seslendirdiği şarkılarla salonda hüzünlü anlar yaşanıldı.

 

Anma yazar Doğan Munzuroğlu’nun yönettiği “Tertele” adlı belgeselin gösterimi ile sona erdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir