HDP’li kadınlar emekçi kadınlara karanfil dağıttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Mersin’de 8 Mart etkinlikleri kapsamında HDP Mersin Kadın Meclisi, HDP Akdeniz Belediye Eşbaşkan adayı E. Şilan Yüksekkaya ile birlikte Akdeniz ilçesindeki çalışan kadınları, tarlalarda ve fabrikalarda ziyaret ederek karanfiller dağıttı.

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP Akdeniz Belediye Eşbaşkan adayı E. Şilan Yüksekkaya ve HDP Mersin Kadın Kadın Meclisi, 8 Mart etkinlikleri kapsamında Akdeniz Ilçesinde çalışan işçi kadınları tarlalarda, fabrikalarda ziyaret etti. Kadın işçilerin sorunlarının konuşulduğu etkinlikte, karanfiller dağıtıldı.

Kadın emeği ve kadının toplumdaki rolünün görünür kılınması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte işçi kadınlar,
ziyareti sıcak karşıladı. Burada kadınlar ile kadın sorununu ele alan Yüksekkaya, kadının toplumsal yaşamda önemine vurgu yaparak kadın emeğinin görünür kılınması için de yerelden kadın örgütlemelerini yapacaklarını aktardı.

Kazanlı Mahallesinde serada çalışan Selma adlı bir işçi, yapılan sohbetlerde, “Kadınların çalışma koşulları çok zor. Hep vergi, vergi, vergi. Bu devlet ne için böyle. Çiftçi olmasa ne olur. Bizi sömürüyorlar. Ayrımcılık yapıyorlar. Emeğimizi sömürüyorlar. Tarım işçisi olmamız bir dezavantajken, kadın tarım işçisi olmak daha büyük dezavantaj. Benim eşim engelli, maaşını kestiler. Eşimin maaşını arttıracaklarına kestiler. Bir çıkış yolumuz kalmadı. Tek yaptıkları dinle siyaseti birbirine karıştırmak. Sonrada köşeye çekilip yerlerine oturuyorlar. Ha bir de tanzim satışı var. Tanzim satışı nedir? O kuyruklar bir de… Bizlerin aklıyla alay ediliyor” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir