Tutuklu Akdeniz Belediyesi eski Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk’ün duruşması 27 Aralığa ertelendi.
Yerine kayyım atanarak görevinden alınan ve 4 Ekim 2017’de ‘örgüt yöneticiliği yapmak’ iddiasıyla tutuklanan Akdeniz Belediye Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2’inci duruşması Mersin 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Kimlik tespiti ardından başlayan mahkemede iddia makamı ‘Örgüt kurma ve yönetme’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla Türk’ün tutuklu halinin devam etmesini talep etti. 2013 ve 2015 yıllında katıldığı etkinliklerin demokratik olduğunu belirten Türk, belediye çalışmalarının şeffaf olduğunu kaydederek tahliyesini istedi.
İddia makamının dosya eksiklik olduğunu söylemesi üzerine mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesini ve Türk’ün tutuklu haline devam kararı verirken duruşmayı 27 Aralık’a ertelendi.