HDP Mersin Il Örgütü ve Çukurova TUAYDER, açlık grevinde olan tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Tecrit sonrası antidemokratik bir sürecin ülkeyi rehin aldığını belirten Çukurova TUAYDER üyesi Orhan Hazar, “kaotik ve karanlık sürecin son bulması için tecrit kalkmalı” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü ve Çukurova Tutuklu ve Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAYDER) üyeleri, İmralı tecridine karşı açlık ve ölüm orucunda olan tutukluların durumuna dikkat çekerek, tecridin kaldırılmasını istedi. Tarsus ilçesinde bulunan Yarenlik Alanı’nda yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Tutuklu aileleriyle Tarsus Cezaevi önünde yapmak istedikleri açıklamanın engellenmesine tepki gösteren TUAYDER üyesi Orhan Hazar, uygulanan tecrit politikalarıyla karanlık bir sürecin yaşanmaya başlandığını kaydetti.
Hazar, “İmralı üzerinde yaygınlaşan tecrit politikaları toplumun tüm kılcal damarlarını tıkamıştır. Tecrit öncesi ülkemizde barış ve demokrasiden söz edilirken, bugün kaotik ve karanlık bir süreç yaşanmaktadır” diye belirtti. Hazar son olarak, tecridin bir an önce kaldırılması çağrısında bulundu. (MA)