Mezitli’de yeni ürünlerin ekimi yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kent içi tarımda başarılı işler ortaya koyan Mezitli Belediyesi, bu kez Kent Konseyi ve Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği ile ortaklaşa yürütülen ‘Mezitli benim toprağım projesi’ kapsamında aromatik bitki ve mevsimlik sebze ekimi yaptı.

Mezitli Belediyesi, ilçe içerisinde atıl durumda bulunan arazilerin değerlendirilmesi amacıyla başlattığı kent içi tarım projesini sürdürüyor. Su Dünyası yanında bulunan bir hayırsevere ait alanda başta biberiye ve kekik olmak üzere pek çok aromatik bitki ile mevsimlik sebze ekimini gerçekleştirdi.

 

BAKAN: “AMACIMIZ KADINLARIN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK”

Betonlarla çevirili bir alanda tarımsal üretimde bulunmanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hülya Bakan, “Projemiz içerisinde mevsimlik normalinde içerisinde beş yüzü aromatik, üç bin adet de sebze bitkilerimizin ekimini gerçekleştireceğiz. Amacımız kadınlarımıza fırsat verilirse toplumun yaşamında üretkenlik anlamında neler yapabileceğini göstermek olacaktır” dedi.

GELBUL: “BİZ DOĞAYI KORURSAK DOĞA DA BİZİ KORUR”

“En başında sorumluluğumuz kendi çevremizde yaşadığımız yer ve doğayı korumakla başlar” diyerek konuşmasına başlayan Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, “Biz öyle bir toplum haline geldik ki, üretmeden tüketiyoruz. Tam da bu anlamda Mezitli Belediye Başkanımız sayın Neşet Tarhan’ın öncülüğünde tarım politikası ile Türkiye’ye örnek olmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi biz doğayı korursak, doğada bizi korur” ifadelerini kullandı.

TARHAN: “HERKEZ DOĞAYA SAHİP ÇIKSIN İSTİYORUZ”

Yeşil ve doğayla iç içe bir kent yaratma adına projeler geliştirdiklerini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Belediye olarak çok iyi noktadayız. Fakat bizim için artık iyi belediye olmak yeterli değil. Örgütlü ya da örgütsüz tüm Mezitlileri birtakım faaliyetler içerisine sokmak istiyoruz. Ya sanatsal faaliyetler içerisinde bulunmasını istiyoruz, ya sporla uğraşmasın istiyoruz. Yani yaşınız kaç olursa olsun, herkesin toprakla buluşmasını, bisiklet kullanmayı öğrenmesini istiyoruz. Herkes doğaya sahip çıksın istiyoruz” dedi.

Katılımcılara bir müjde de veren Tarhan, “Ünlü yazar İpek Ongun, 9 üretici pazarındaki 650 kadının kahramanlıklarının öyküsünü kitap haline getiriyor. Herkese ücretsiz olarak dağıtacağız. Daha sonra İngilizcesini bastıracak tüm dünyaya duyuracağız. Yani Mezitli’deki kadınları hak ettiği yere getireceğiz. Türkiye’de ve Dünyada da duyuracağız, duyuruyoruz. Çin’de, Fransa’da ödüller aldık. Kadınlarımız gerçekten tarih yazdılar dersek abartmış olmayız. Mezitli halkının da küçük çocuklardan başlayarak emeklilerimize kadar üretime sokularak ,sanatla buluşarak tarih yazmalarını istiyorum. Önümüzdeki süreçte topraktaki üretimi ile farklı bir Mezitli olacak” şeklinde belirtti.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir