Merhaba Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Selahattin Demirtaş’ın öykülerinin oyunlaştırıldığı ‘Seher’ adlı oyun ikinci kez izleyicilerle buluşuyor. Sahnelenen ilk oyunda gördükleri yoğun ilgiyi ‘sessizliğin bir sesi’ olarak yorumlayan Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Ramazan Velieceoğlu, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz sahnelenecek oyuna tüm Mersinlileri davet etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Seher ve Devran kitabındaki “Seher”, “Deniz Kızı”, “Direnmek Güzeldir” ve “AVM” öykülerini oyunlaştıran Merhaba Sanat Tiyatrosu, bu kez 4 Şubat’ta Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. Mersin Kongre Sergi Sarayı’nda sahnelen ilk oyunda yoğun ilgi gören ‘Seher’, 4 Şubat’taki oyunun ardından birçok ilde izleyicilerle buluşturulacak. 8 Şubat’ta Tarsus, 19 Şubat’ta Antakya, 20 Şubat’ta Samandağ, 27 Şubat’ta da Adana’da sahneleneceği öğrenildi.
“İLK OYUNUMUZDA OLUMLU TEPKİLER ALDIK”
İlk oyunun akabinde izleyicilerden aldıkları tepkileri değerlendiren Merhaba Sanat Tiyatrosu oyuncularından Ali Sesal, genel olarak olumlu tepkilerle karşılaştıklarını belirterek, “Seher oyununun hazırlanıp izleyici ile buluşturulmasının memnuniyetini gördük. Tabi bu oyun ile birlikte ülkemizde yaşanılan sorunlar bir kez daha dillenmiş oluyor. Oyunun yazarının cezaevinde tutuklu olması bu oyun üzerinde biraz daha önem arz ediyor. Bu anlamda olumlu tepkiler aldık. İçerik anlamında, hazırlanan öykülerle ilgili de olumlu karşılandı oyunumuz. Bu olumlu tepkilerin yanı sıra eleştirilerde aldık tabi. Tüm eleştirileri de toplayıp değerlendirdik. Gelen eleştirileri dikkate alarak oyunumuzu daha da zenginleştirmeye rokettube çalışıyoruz” dedi.
“İLK OYUNUMUZU SAHNELERKEN, İNSANIN İNSANA SAYGISINI GÖRDÜK”
Seher’in fikrinin ortaya çıkış sürecine dair bilgiler sunan Merhaba Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ramazan Velieceoğlu, “Bizim bu oyunu hazırlamamızdaki temel amaç, haksız yere içerde tutulanlara karşı sanatsal bir tepkiydi. Bu anlamda da izleyiciler tarafından karşılığını buldu. Çünkü izleyici bu oyunu sahiplendi. Şimdi de 2’nci kez bu oyunu istek üzerine ücretsiz sahneliyoruz. İlk oyunumuzu sergilediğimizde hava çok yağışlıydı ve buna rağmen 800 kişilik salona bin 200 civarında izleyicinin katılması ‘sessizliğin bir sesi’ oldu diye düşünüyorum. Orada vatandaş haksız yere içerde tutulanlara bir destek verdi. Öte yandan ilk oyunumuzda şöyle bir resim ile karşılaştık. Biz ilk oyunumuzu sahnelerken, orada düşünen sorgulayan gençleri gördük, insanın insana saygısını gördük. Bu çok mutlu bir resimdi, gelecek için” diye konuştu.
“BÜTÜN SANAT ÇEVRELERİNİ OYUNUMUZA DAVET EDİYORUZ”
Son olarak 4 Şubat’ta sahnelenecek olan oyuna çağrı yapan Ali Sesal, “Bütün sanat çevrelerini bu oyunumuza davet ediyoruz. Bu aslında bir sanatçının duruşu ile ilgilidir. Politik bir duruştur. Son olarak şunu söylemek isterim: Bu oyunumuzu yanımızda olmak isteyip de ulaşamadığımız insanlara armağan ediyoruz” dedi.