Sosyal medya paylaşımından dolayı işten çıkarılan İlingi: “Pandemi koşullarında işten çıkarılmam üzücü”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Sosyal medya hesabında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptığı paylaşımından dolayı Akdeniz Belediyesi yönetimi tarafından işten çıkarılan Mehmet Can İlingi konuştu. İlingi, “Pandemi koşullarında, işten çıkarılmanın yasak olduğu bir dönemde çıkışımın yapılması benim açımdan üzücü, kendileri açısından da utanç verici olması gerekiyor” dedi.

Akdeniz Belediyesi’nde çalışan Mehmet Can İlingi, Bakan Süleyman Soylu’nun istifasının ardından sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. Paylaşım sonrasında belediye yönetimi, İlingi’nin yaptığı paylaşımı “hakaret” olarak değerlendirerek işine son verdi. İlingi, yaşadığı süreci gazetemize aktardı.

İlingi, şu sözleri kaydetti:

“Pandemi kapsamında açıklanan ilk sokağa çıkma yasağı sonrasında Bakan Süleyman Soylu’nun istifasını sunarak sorumluluğu üstüne aldığını beyan ettiği olay üzerine yaptığım paylaşım, çalıştığım kurumun yönetimine iletilmesiyle savunmam istendi. Bunun üzerine savunmamı verdim. Yaptığım paylaşımı kabul ettim. Akabinde bir hafta geçmeden posta yoluyla işten çıkarılma ihbarnamesi evime gönderildi.  Yaptığım paylaşımın hiçbir şekilde hakaret ve küfür içermediği ortadadır. Bu anlamda değinecek olursam, Süleyman Soylu’nun da istifası ile sorumluluğu üstüne alması aslında benim paylaşımımın da tamamen ifade özgürlüğü kapsamında bir eleştiri olduğunun kanıtıdır. Pandemi koşullarında, işten çıkarılmanın yasak olduğu bir dönemde çıkışımın yapılması benim açımdan üzücü, kendileri açısından da utanç verici olması gerekiyor” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir